Information om Kalundborg Petanque Klub

 

Hvad er det for et spil?

Petanque er først og fremmest et hyggeligt og socialt spil, hvor alle kan spille med alle, uanset dygtighed, og alligevel er der udbytte af spillet for alle deltagere.

Spillets regler er enkle og nemme at lære, og spillet bliver naturligvis mere spændende og udfordrende efterhånden som dit spil forbedres, og spilforståelsen vokser.

 

I hvilke turneringer spiller klubben?

Klubben er medlem af Dansk Petanque Forbund (DPF) og har to hold med i deres turne-ringer. Det ene hold spiller i Danmarksserien og det andet i Regionalspillet. Vi er også medlem af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), hvor vi deltager i de lokale tur-neringer. Her stiller vi med 6 firemandshold i tre forskellige rækker og desuden med to hold i seksmandsturneringer. Der er altså mulighed for alle – også begyndere – til at være med på et af vore hold.

Derudover kommer der mange invitationer til at deltage i andre klubbers turneringer, så der er rig mulighed for at spille petanque.

 

Hvor spiller medlemmerne til daglig?

Vi har baner i den tidligere campingplads i Ellinglund, Lundemarken 64A. Her har vi anlagt ca. 30 baner af forskellig sværhedsgrad, hvor der er faste træningstider hver søndag fra 10.00 til ca. 12.00 og hver onsdag fra 19.00 til ca. 21.00. De tidligere campingpladsbygninger er vores klubhus med toiletter mm. I løbet af året afholder vi flere interne turneringer, og der er i det hele taget en god og hyggelig stemning blandt medlemmerne.

Efter aftale med kommunen holder vi selv området og klubhuset, og derfor er der årligt to faste arbejdsdage, hvor der males hus, klippes hæk, repareres hus mm.

 

Hvad koster det at være medlem?

I år koster det 150 kr. for juniorer og 300 kr. for seniorer. Dertil kommer en licens til DPF, hvis man vil spille i deres turneringer, på 230 kr.

 

Er det er dyr sport?

Nej, det er faktisk ret billigt. Man skal bruge 3 kugler og en målkugle, kaldet en gris. Man kan spille med ”weekendkugler”, som kan købes for ca. 100 kr. i supermarkederne, men vil man noget mere med sin sport, og vil man spille bedre, bør man anskaffe sig rigtige konkurrencekugler, der koster fra ca. 400 kr. og op til 1200 kr. De er betydeligt bedre at spille med end ”weekendkuglerne”, da man langt bedre kan placere sine indlæg og skud. Rigtige kugler holder langt bedre end ”weekendkugler” og langt længere.

 

Kan man prøve først, inden man melder sig ind?

Alle er velkomne i vore træningstider, og man kan komme nogle gange og være med for at finde ud af, om det er noget for en. Alle vil blive godt modtaget og vil kunne få instruktion og vejledning af en af de erfarne spillere. Ved mange af vore træningstider spilles der, så det er tilfældigt, hvem man kommer til at spille med, således at det ikke kun er begyndere, der spiller sammen.

 

 

Velkommen i klubben!